fb

Ominaisuudet

Muokkaus ja merkinnät

 

Suurin osa työmaalla tehtävistä merkinnöistä ja muistiinpanoista tehdään edelleen perinteisin menetelmin kynällä paperille, koska se on helppoa ja nopeaa. Käsin tehtyihin merkintöihin liittyy kuitenkin myös useita ongelmia. Paperit myttyyntyvät, repeävät ja häviävät. Merkintöjä tehdään useammalle paperille ja merkinnät voivat olla epäselviä. Usein työmaalta jää käteen paksunippu erinäisiä punakyniä ja muistiinpanoja työn erivaiheista, joista joku saa epäkiitolliseksi tehtäväkseen piirtää puhtaaksi loppukuvat.

 

Lieke Sovelluksella voit tehdä kaikki merkinnät kuin kynällä paperille, mutta vielä helpommin! Sovelluksessa yhdistyvät paperin helppous ja digitaalisuuden edut. Voit piirtää ja kirjoittaa dokumentteihin, lisätä teknisiä merkintöjä, lisätä mittajanoja ja liittää kuvia. Sovelluksesta löytyvät valmiit tekniset piirtosymbolit, jotka tulevat kuviin suoraan mittasuhteessa. Kaikki punakynät, tarkepiirustukset, mittausmerkinnät ja muistiinpanot tallentuvat automaattisesti pilvipalvelimelle yhteen paikkaan ja ovat helposti kaikkien saatavilla ja muokattavissa projektin alusta loppuun ilman ylimääräistä paperien pyörittelyä.

Kuvat

 

Kuvaaminen on helpoin tapa dokumentoida työn erivaiheita ja olosuhteita. Jokaisella meistä on kameralla varustettu puhelin ja lähettelemme kuvia jatkuvasti. Kuvaan tallentuu tieto sellaisenaan kuin se kuvaus hetkellä on. Siksi kuvien jakaminen ja tallentaminen onkin yleistynyt työmailla. Kuvasta on helppo todeta mitä on tehty ja millaiset olosuhteet ovat olleet.

Usein kuvien tallentamiseen ja jakamiseen käytetään mitä moninaisempia vaihtoehtoja. Lähetellään multimedia viestejä, sähköposteja, käytetään erilaisia sovelluksia ja sitten kun niitä kuvia tarvitaan, niitä saa kaivaa ja etsiä.

Lieke Sovelluksella, nappaat kuvan suoraan haluttuun kansioon tai voit upottaa kuvat dokumentteihin. Kuvat ovat heti tallessa ja kaikkien saatavilla. Voit halutessasi lisätä myös valokuviin merkintöjä ja tekstiä.

Ottamalla kuvat talteen Lieke Sovellukseen voit helposti todeta, että työt on toteutettu sovitulla tavalla ja varmistaa selustasi kuvaamalla työkohteen ennen ja jälkeen asennusten ja toteutusten. Jälkikäteen ei tarvitse sitten vääntää, kuka teki ja mitä.

Dokumenttien jakelu

 

Suurin osa rakennus- ja taloteknistenprojektien ongelmista johtuvat tiedonkulun ongelmista. Projektin aikana tarvitaan yleensä useita dokumentteja, uusia versioita kuvista, selosteita ja ohjeista. Paperien ja versioiden seuraaminen, ylläpitäminen, päivittäminen ja jakelu ovat oma haasteensa. Kun suunnitelmat ja tiedot muuttuvat, on uudet tiedot toimitettava projektin jäsenille. Usein tämä tapahtuu tulostamalla paperiset kopiot ja projektin aikana erilaisia lippulappuja kertyykin mahtava läjä. Kun tieto ei kulje, seuraukset voivat olla mittavia, väärät tiedot työmaalla voivat johtaa tuhansien eurojen virheisiin. Pelkästään uusien tulosteiden tilaaminen käy helposti kalliiksi, esimerkiksi linjasaneerauksissa tulostuskustannukset ovat usein 1 500–2 000 €

Lieke Sovellus saikin alkunsa tilanteessa, jossa vanhentuneet paperiset työkuvat olivat aiheuttaa tuhansien eurojen vahingon.

Tallentamalla uusimmat versiot dokumenteista sovellukseen, kaikki tiedot päivittyvät automaattisesti kaikille projektin jäsenille. Versiohallinta huolehtii siitä, että uusimmat versiot ovat saatavilla ja lisäksi tehdyt merkinnät siirtyvät versiosta toiseen. Dokumenteista ei siis synny useita päällekkäisiä tai rinnakkaisia kopioita.

Dokumentit, kuvat ja merkinnät ovat tallessa Lieke Sovelluksessa urakan suunnittelusta aina takuutarkastuksiin ja myöhemminkin. Tallentamalla tiedot Lieke Sovellukseen, ne ovat käytettävissä myös kiinteistöjen ylläpidossa ja myöhemmissä urakoissa.

Lieke Sovelluksen kaikki ominaisuudet

l

Dokumenttien muokkaus

Vapaa piirtäminen, tekstikentät ja sanelu, mittajanat, tekniset merkinnät ja kuvien upotus.

Valokuvien tallentaminen

Valokuvien tallentaminen suoraan kamerasta tai laitteen muistista projekti kansioihin tai upottaminen dokumentteihin.

n

Dokumenttien jakelu ja säilytys

Projektin dokumenttien säilyttäminen ja jakelu dokumentti pankissa, vapaasti hallittavassa kansiorakenteessa.

Versiohallinta

Automaattisesti päivittyvät dokumentti versiot. Merkinnät siirtyvät versioista toiseen ja uusimmat versiot ovat aina saatavilla.

s

Offline työskentely

Sovellusta voidaan käyttää myös offline tilassa. Verkkoyhteyden katkeaminen ei pysäytä työskentelyä tai hävitä tietoja.

Verkossa ja mobiilissa

Verkkosovelluksessa hallinnoidaan projekteja, käyttöoikeuksia ja dokumentteja. Mobiilisovelluksessa muokataan ja katsellaan dokumentteja sekä lisätään kuvia.

Käyttäjähallinta

Käyttäjätunnusten perustaminen ja poistaminen ja käyttöoikeuksien rajoittaminen projekti tai kansiokohtaisesti lukuoikeuksista muokkausoikeuksiin.

Android ja Ios

Mobiilisovellus toimii käytännössä kaikilla nykyaikaisilla puhelimilla ja tablettitietokoneilla.

Katso kuinka sovellus toimii

Lieke.fi Lieke Suunnittelu Oy Lieke Sovellukset Lieke Application Lieke Applications