fb
Uusin päivitys tuo uudenlaisen kameratoiminnon

Tekstiä kehyksissä tai ilman sekä nuoli

Seuraavassa päivityksessä olemme parannelleet dokumentin muokkausnäkymän työkaluja. Jatkossa on mahdollista lisätä tekstiä kehystettynä tai ilman kehyksiä sekä lisätä tekstin yhteyteen nuoli. – Tätä parannusta toivottiin työmaalta viime marraskuussa, koska pohjakuvien reunalla on usein tyhjää tilaa, jolloin on parempi mahdollisuus lisätä tekstiä reilumminkin. Myöskään paperin sivuun siirretty teksti ei peitä alleen muita tarpeellisia yksityiskohtia.

Etäisyyksien ilmaiseminen helpommaksi

Etäisyyksien ilmaisemista helpottamaan on lisätty mittaviivatyökalu. Mittaviiva kääntyy 180 astetta ja se voidaan asettaa tarkasti pisteestä pisteeseen. Sen piirtämiseen on kaksi tapaa: lähtö- ja päätepiste asettaminen tai venyttäminen kahdella sormella, jolloin viiva jää sormien väliin.

Lieke sovelluksen tavoite on olla yksinkertainen ja helppo käyttäjälleen. Mittaviivan piirtäminen on toistaiseksi ainoa asia sovelluksessa, jonka voi tehdä kahdella eri tavalla. Piirtämistapa jakoi vahvasti mielipiteitä tuotekehitystiimissämme. Paljon näyttöä käyttäneet saivat venyttäen näppärästi viivan haluttuun kohtaan ja toisilta se vaati hieman enemmän harjoittelua. – Päätimme poiketa linjasta, ja toteuttaa kaksi eri tapaa käyttäjien valittavaksi.

Pohjakuviin mahdollista lisätä valokuva

Kohteen tarkemmat valokuvat tehostavat työskentelyä. Muokkausnäkymään on päivityksessä lisätty uusi kameratyökalu. Laitteen omalla kameralla voidaan pohjakuvaan lisätä valokuva, kohtaan josta se on otettu. Piirustuksessa se näkyy kamerasymbolina ja sitä painettaessa, avautuu valokuva uuteen ikkunaan. Valokuvaan on mahdollista lisätä tekstiä tai siinä voidaan, havainnollistamista helpottamiseksi, piirtää.

Uudet ominaisuudet palvelevat esimerkiksi paremmin korjaustöiden suunnitelmien merkitsemisessä kohteessa sekä korjauspyyntöjen tarkentamisessa valokuvin.

Lieke Sovellukset vaihtoi omistajaa

Maanantaina 12.2.2024 tehtiin liiketoimintakauppa, jolla Lieke Sovellukset vaihtoi omistajaa. Uudet omistajat ovat lahtelaisia pitkän linjan yrittäjiä, joilla on taustallaan etenkin sähköurakointitoimintaa. ”On hienoa ottaa haltuun tällainen uusi digitaalinen...

Vipuvoimaa Eu:lta 2014-2020

Lieke Sovellukset on saanut tukea Euroopan Union aluekehitysrahastolta. Tuki on mahdollistanut Lieke Sovelluksen kehittämisen digitaaliseen työmaiden dokumenttien hallintaan. Tukea on käytetty innovatiivisen tuotteen kehittämiseen ja valmiuksien lisäämiseen...

Dokumentointi – Mitä se on ja mihin sitä tarvitaan?

Dokumentointi – Mitä se on ja mihin sitä tarvitaan?

Dokumentoinnilla tarkoitetaan yksinkertaisesti jonkin tapahtuman tai työvaiheen kirjalliseen tai kuvalliseen muotoon tallentamista myöhempää käyttöä varten. Otetaan siis talteen tietoa, jota voidaan tarvita myöhemmin. Rakennus- ja saneerausprojekteissa, pienemmistä...